dimarts, 30 de maig del 2006

tretze

Nova sessió de Chill Laus, l'edició de la mala sort? ja es veurà! En aquesta edició vindrà en Ramon Prat, que va ser president de l'ADG-FAD, per parlar-nos de l'editorial Actar (www.actar.es). Editorial referent en el món de l'arquitectura i el disseny. La sessió que serà el dimecres 31 de maig, començarà a les vuit de la tarda i es farà a l'auditori del FAD. Estarà presentada per n'Enric Jardí, l'actual president de l'ADG-FAD i successor del convidat. Segur que serà una trobada molt familiar, i si tot va bé amb cervesetes per animar més la cosa. Per més informació: www.adg-fad.org

divendres, 26 de maig del 2006

final de curs

Ja hi tornem a ser, darrer dissabte de mes, escola grrr. Però en aquesta ocasió hi ha activitats al matí i a la tarda. De 10.00 a 13:00 h i de 16:00 a 19:00 l'Albert Carles farà un taller introductori a la programació aplicada al disseny gràfic, a través de l'entorn Nodebox i fent servir el llenguatge Phyton, es jugarà amb l'aleatorietat, la repetició i quelcom de geometria analítica. D'11:00 a 14:00 h, hi haurà projeccions de passis ja repetits en altres edicions: "Publicitat Arje, je, jentina", "Oscar", una pel·lícula d' en Sergio Morkin, "No solo Bass", sel·lecció de títols de crèdit. I per la tarda acabar el fancine que en el seu dia es va començar en un taller. Durant tot el dia es recolliran propostes per al curs vinent de l'escola grrr. El preu, el de sempre: taller més projecció: 1 €. Inscripcions a: www.grrr.ws/escola

dimecres, 24 de maig del 2006

... el millor producte?

Ja està aquí! Del 25 de maig al 23 de juny podrem gaudir de l'Expo Laus 06 a la sala d'exposicions del FAD. En aquesta veurem les peces seleccionades i premiades pel jurat d'enguany, en totes les seves categories: disseny gràfic, interactius, comunicació gràfica, publicitat audiovisual, audiovisuals, gràfica i comunicació institucional i estudiants. L'exposició es podrà veure de dilluns a divendres d'11 a 20 h. i els dissabtes de 12 a 19 h. De fet els guanyadors de cada categoria no es sabrà fins el proper dia 1 de juny, que s'esdevindrà la Nit Laus. On també es donarà el premi de Laus d'opinió, que podreu votar a l'expo. A veure si coincidim amb el jurat! La inauguració és demà 25 de maig a les 20h. Aquest any el fòrum Laus s'ha traslladat a principis de juliol, amb el Forum Laus Europe. Per tant anirem una mica més tranquils.
Per més informació ja sabeu: www.adg-fad.org

dimarts, 23 de maig del 2006

decoratiu vs disseny

El passat 27 d'abril, el dia de la mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya, es va esdevenir un fet curiós per alguns creatius. De fet es tracte del canvi del significat d'unes sigles. Em refereixo al FAD. Des de la seva fundació, l'any 1903, les sigles significaven "Foment de les Arts Decoratives", un nom apropiat per a principis i mitjans del segle passat, però s'ha de reconèixer que ja fa dècades que és parla de disseny i no pas d'arts aplicades o decoratives. Per això l'actual Junta Gestora va fer una proposta per canviar el significat d'aquestes per "Foment de les Arts i del Disseny", que crec que realment defineix molt millor la tasca que fa el FAD. Per aprovar el canvi es va fer per votació aprofitant l'Assemblea General de Socis. I com podeu comprendre el resultat va ser favorable al canvi, tot i que no tothom hi estava d'acord. Des del meu punt de vista les coses evolucionen, no ens podem quedar al passat, però tampoc hem d'oblidar els orígens.

dimarts, 16 de maig del 2006

fontfont i més fonts

Amb motiu del quinzè aniversari de FontFont podrem gaudir de l'exposició Fifteen on veurem i gaudirem de les creacions tipogràfiques de gent com David Spikerman, Martin Majoor, Hans Reichel, Alber-Jean Pool o Xavier Dupré entre d'altres. També podràs viure el projecte Fuse, un conjunt de publicacions basades en tipografies experimentals. FontFont és un estudi de disseny creat al 1990 per en Neville Brody i l'Erik Spiekerman.
L'exposició estarà a l'escola BAU (carrer Pujades 118 de Barcelona) entre el 31 de maig i el 14 de juny. I per inaugurar-la que millor que una conferència a càrrec d'en Neville! Doncs dit i fet, serà el mateix dia 31 a les set de la tarda.
Els responsables són: Escola Bau, Bauer types i Catalana de Tipos.
Per més informació: www.baued.es

dimarts, 9 de maig del 2006

the after 8 fanzine

El dimarts 16 de maig es farà la festa de presentació del número 1 del fanzine Papermind. Un fanzine com un calaix de sastre, un cadàver exquisit, un no se que!
A la festa de presentació podràs adquirir el teu exemplar a 8€, (l'endemà el preu real serà de 10€ a la galeria Loring Art www.loring-art.com, a la galeria Ras www.actar.es/ras.html, a Bingo Shop www.bingoshopbarcelona.com i a la Central www.lacentral.com) En aquest primer número hi participen: Xavier Alamany, Pere Àlvaro, Xavier Boronat, Crosk's, Marcel F, David G. Torres, Alberto Gabarri, Borja Garmendia, Àlex Gifreu, Daphne Heemskerk, Mr Hierro, Edu Alonso, Carles Murillo, Jesús Novillo, Clara Nuviola, Sergio Puertas, Judit Reig i Mercè Rocadembosc.
Dimart, 16 de maig de 2005, a les 20:30 h. Café Tagore, carrer Vic nº 11 de Barcelona (al barri de Gràcia)
+ info: www.papermind.net