dimecres, 14 de juny del 2006

orxata de lletretes

El cap de setmana de sant Joan, es celebrarà a València el segon Congrés de Tipografia, aquest any, titulat "Les altres lletres" on es tocaran temes com la tipografia en alfabets no llatins, els dissenys de tipos fets per dissenyadors no anglosaxons o germànics, de forta tradició tipogràfica, i també de quan la tipografia deixa de complir la funció principal per entrar en un camp més experimental. Per més informació: www.congresotipografia.com.
Però, per anar obrint boca, el 15 i 16 de juny, a Barcelona, és farà el pre-congrés a l'auditori del FAD. El dijous, a les sis de la tarda, en Juan José Arrausi ens parlarà de les manipulacions tipogràfiques. A les set n'Ottmar Hoeffer (de Linotype) farà la conferència titulada "Mejorando la escritura, rediseños de los grandes clásicos" i a les vuit "Tipografías Open Type. Nuevas opciones, mayores ventajas".
Per fer una mica de ballaruca i moure l'esquelet, hi haurà una festa-exposició visual Typelapsus a la Jazzroom (La cova del Drac).
El divendres a partir de les sis de la tarda les conferències aniran a càrrec de na Paula Seree, en Juan Martínez i en Paco Bascuñan.
EL preu de tot plegat (les sis sessions del pre-congrés i la festa) és de 20 €.