dijous, 16 d’octubre del 2008

советский конструктивистских
el constructivista soviètic

Des de el 14 d'octubre fins al 5 de gener, teniu la oportunitat, per no dir la obligació, d'anar a veure l'exposició Ródtxenko la construcció del futur, a la Pedrera. Gratis! Aleksandr Ródtxenko (Sant Petersburg, 1891 – Moscou 1956) va ser un dels protagonistes de les avantguardes del segle XX. Com a artista que va aprofundir en l'art sense objecte va ser una clara influencia per al disseny gràfic. Va ser capdavanter del constructivisme soviètic, renunciant a un art pur per apostar per un llenguatge visual al servei de la societat, amb una clara intenció experimental.

A l'exposició antològica tenim l'ocasió de veure unes 250 obres. La pintura de la seva primera època i de la darrera, on pinta per plaer... Dibuixos i construccions espacials. També podrem veure els seus fotomuntatges originals, podent observar la seva tècnica de collage. Molt interessants són també les seves fotografies. I evidentment el seu disseny gràfic, tant amb la col·laboració del poeta Maiakovski, com els dissenys de portades de la revista LEF (ЛЕФ), etc. L'interessant és poder veure els originals, fets a ma, d'aquestes peces.Cartell d'El Cuirassat Potemkin

Molt recomanable és el catàleg que han editat, molt bé de preu. Com a activitats que acompanyen l'exposició cal destacar les xerrades. Una serà Ródtxenko fotògraf a càrrec d'en Pepe Baeza, fotògraf, el dilluns 10 de novembre, a les 19:00 h. L'altre Ródtxenko: dissenyador gràfic i tipogràfic, diàleg entre la Raquel Pelta, historiadora del disseny i en Paco Bascuñan, dissenyador gràfic, el dijous dia 20 de novembre també a les set de la tarda.
Per a més informació visiteu www. caixacatalunya.es/obrasocial.
Fotografia de Ródtxenko