dimarts, 22 d’abril del 2008

els llibres són per llegir

Avui, vigília de Sant Jordi, per seguir amb tot aquest afany consumista de llibre, aquest blog no serà menys i us recomana alguns llibres que poden ser del vostre grat.
El primer que us vull recomanar és de l'Enric Jardí i es titula "Veintidós consejos sobre tipografía". De fet són dos llibres en un. La primera part són aquests 22 consells, que com diu el subtítol alguns dissenyadors mai revelaran. Potser molts d'aquest consells ja els apliqueu inconscientment o no, però paga la pena tenir-los presents perquè les nostres composicions quedin molt millor. Un cop acabat aquesta primera part, només cal girar el llibre verticalment i tindrem "Ventidós cosas que nunca debes hacer con las letras" que evidentment alguns tipògrafs mai et diran, però si teniu una mica de sentit comú i no us deixeu portar per les possibilitats del software de torn, els trobareu ben lògics. El llibre està editat per Actar i la veritat que és un llibre prou econòmic. El llibre està editat tant en espanyol com en anglès... algun dia tindrem llibres de disseny gràfic en català?
El segon llibre que us vull recomanar és el Super Holland Design, també editat per Actar i només en versió anglesa. En aquest llibre es tracten els nous usos al disseny holandès, i com el concepte es pot convertir en un missatge fort, fent servir qualsevol tècnica i tecnologia. Sens dubte és la millor recomanació que puc fer de llibre recull de treballs, que per desgracia normalment són molt cars, tot i que aquest està prou bé de preu i molt ben editat.
El tercer llibre, podríem dir que és més d'humor, és tracta de la versió impresa del blog "Palabras Textuales, educando al soberano" on apareixen anècdotes, frases curioses, comentaris i converses d'allò més absurdes. Val a dir que són un recull de coses que passen cada dia en el món del disseny gràfic, la publicitat i el màrqueting, que els propis protagonistes envien al blog (www.palabrastextuales.com) per compartir-los amb la resta del món. Confiem que serveixi per qui no entén algun, s'informi i n'aprengui, i per el que es pensa que ja ho sap tot... a descollonar-se. El llibre està editat per Index Book i te un bon preu.

Doncs bé, aquesta ha estat la meva petita col·laboració per aquells que teniu la necessitat imperiosa de comprar llibres i roses quan toca. I si no us voleu atabalar... penseu que les llibreries estan obertes tot l'any!