Avui us vull parlar d'una exposició que ha estat més d'un mes a Barcelona i just en assabentar-me només vaig tenir temps de visitar-la, però com que el contingut era força interessant us en donaré detalls per si esteu interessats pugueu investigar. Em sap greu no haver pogut informar-vos avanç. L'exposició en si era Gràfica iraniana contemporània. Es tractava de 27 cartells de més de 20 dissenyadors iranians pertanyents a la col·lecció d'en Reza Abedini (Teheran, 1967), un dels dissenyadors del Iran més representatius. Els cartells pertanyen al període d'entre 1970 i 2006 i els seus autors, de diferents generacions, han impulsat el progrés i la transformació de la societat.
El que he trobat més interessant és el fet de veure com s'utilitza la grafia aràbiga, tant tipogràfica com cal·ligràfica, i en més d'un cartell convisquen amb caràcters llatins, ja que molts cartells de caire cultural eren per esdeveniments a occident. A nivell compositiu cal mencionar l'us de la il·lustració poc realista, ja que la cultura musulmana no permet la representació de la figura humana. Per això es juga molt amb elements gràfics més abstractes. També és curiós de veure el partit que li saben treure a les tintes. Cal destacar que aquests dissenyadors no són tots de les classes més acomodades. Sens dubte el més interessant ha estat veure el que fan en aquests països, a nivell cultural, dels que a occident només tenim una imatge de conflictes vèlics i integrisme religiós.
Per més informació sobre en Reza Abedini pots visitar el seu web www.rezaabedini.com. I també podeu veure obres de joves dissenyadors iranians a www.parkingallery.com.
L'exposició era a Casa Àsia de Barcelona i estava organitzada per l'ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i l'Istituto Europeo di Design.
Cartells d'en Reza Abedini
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada